Среда, 24.04.2019, 07:21
Welcome Гость
Main | Registration | Login
Аpexdent
Main » Files » Мои файлы

Пародонтология
[ ] 14.04.2009, 20:59

Пародонтология

 

            Целта на пародонтологията е запазването на поддържащият зъбите апарат, който се състои от венец, пародонтални влакна, коренов цимент и алвеолите на костта.
 
            Пародонтозите са най-често срещаните заболявания при кучето и котката. По принцип започват от 3-4 годишна възраст, а от 6 годишна възраст, 4 от 5 кучета показват напреднали пародонтални изменения. Следствието от това са най-често увреден черен дроб, бъбреци и сърце. Основна причина за тях са зъбните плаки и съдържащите се в тях бактерии, които разрушават връзката между зъба и венеца. С течение на времето, те предизвикват необратими изменения, които могат да засегнат в значителна степен общото състояние
 
                                             
 
             Без адекватно пародонтално лечение и щателна устна хигиена, пародонтитът не може да бъде спрян. За провеждане на това лечение всеки отделен зъб трябва да бъде клинично изследван и при необходимост, да се направи рентгенова снимка.
  
                  
 
             Специфични методи на лечение (скалинг, заглаждане на корена, кюретаж, тъкана регенерация) при използване на специален инструментариум са необходими за дълготрайно подобрение на пародонталния статус на животното.
  
                    
        Преди почистване...               ...и след това
 
 
 

Dr.Markus Eickhoff

Tierarzt und Zahnarzt

Category: Мои файлы | Added by: kamenov
Views: 699 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Copyright MyCorp © 2019
Конструктор сайтов - uCoz