Среда, 24.04.2019, 07:46
Welcome Гость
Main | Registration | Login
Аpexdent
Main » Files » Мои файлы

Стоматологична хирургия
[ ] 14.04.2009, 21:19

Стоматологична хирургия

 

            Към този вид хирургия се числят зъбните екстракции, резекции на върха на корена на зъба и операции на меките тъкани в устната кухина. Зъбните екстракции представляват голяма съставна част, тъй като много зъби, за съжаление, не могат да бъдат запазени в следствие на напредналите увреждания.
 
            При кучето по-често се срещат пародонтозните увреждания и комплицирани (усложнени) зъбни фрактури, които правят необходима една екстракция, докато кариесните лезии са рядко срещани.
 
            Всяка втора котка на средна възраст показва силно болезнена ОРЛ (одонтокластична резорбтивна лезия). Зъбната субстанция в областта на корена се разлага чрез активирани телесни клетки. Зъбната пулпа (нервът) остава дълго време витална, което обяснява силната болка. ОРЛ могат да бъдат открити само чрез рентгенова снимка, тъй като заболяването започва в областта на корена и едва в крайния стадий води до засягане на коронката. Увредените зъби трябва да бъдат отстранени по смисъла на премахване на болката.
 
            Резекциите на върха на корена са необходими когато само ендодонталното лечение не е достатъчно да доведе до успех.
 
            Операции на меките тъкани като отстраняване на гингивални нараствания на тъканта (тумори) или защитата от ороназални фистули са други области за разрешаване от стоматологичната хирургия.
 
 
          
 
 

Dr.Markus Eickhoff

Tierarzt und Zahnarzt

 
Category: Мои файлы | Added by: kamenov
Views: 1111 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Copyright MyCorp © 2019
Конструктор сайтов - uCoz